Schoolmarkt

17 mei 2003
's Morgens vroeg werd het steeds drukker, er werd hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de schoolmarkt. Het thema was deze keer: "kom aan boord"
Netten met vissen worden opgehangen. Sjouwen met banken. Koopwaar wordt binnengereden. Prijslijsten opgehangen. Alle koopwaar ligt klaar.

Om half 10 begon de viswedstrijd, de vissen beten goed. Tim heeft gewonnen met 9 vissen die samen 125 cm lang waren.  Jos Belder was met 90,5 cm  tweede, hij had 6 vissen gevangen. De familie Voets werd derde met 86 cm (7 visjes)
 Tiim in actie, hij won! Groot en klein deed mee, maar er was nog wel plaats voor meer vissers.

Om 10 uur ging de markt van start.
 Je kon naar één van de 5 kapsters.. .. of nog een een hengeltje uitwerpen in deze vijver. Kinderen verkochten hun spullen... ..en moeders hielpen daarbij.  Snuffelen in de 2e hands boeken. Of toch liever een nieuw boek?Heeft u ook meegegeten aan die 1500 oliebollen? Soms is er tijd voor een lolly achter je kraam. De aanbiedingen werden zo nu en dan rond geroepen. Simultaandammen. Of snoepen van een suikerspin. Een spelletje spelen. Of een rondje in een speedboot. Of een rondje in de speedboot. Als matrozen op de foto. Van matrozen maken we maffe matrozen.Luisteren naar Groep 7 .. en natuurlijk de cd kopen. Gezellig in de rij voor patat.  Koffie, thee, limonade en heerlijk zelf gebakken gebak. En nog een spelletje. Mee varen met de schouw. En nog een spelletje. 12.45 het melkpakken vlot gaat te water en drijft... Ook meester Brauns haalt de overkant. Maar meester van Zaanen, gaat al zwaaiend te water. En ook deze stoere vaders.. gaan uiteindelijk zwemmen, maar het lag niet aan het vlot.