Natuurproject groep 6

We proberen te onderzoeken hoe planten groeien, wat hebben ze nodig, hoe snel gaat dat, maar ook biotopen en andere eigenschappen van planten komen aan de orde.

We kweken, onderzoeken en gaan op onderzoek in de Hennepakkers, volg hier onze activiteiten:

Kweken:

1. Allerlei zaadjes

We vullen allemaal 6 potjes met potgrond en verzorgen de net gekiemde zaden. De plantjes krijgen genoeg water en heeeel veel aandacht. Na een week zijn de plantjes al zo groot, dat ze in een grotere pot of in de tuin gezet moeten worden. Na 3 weken zijn de mais en zonnebloemen al bijna 30 cm hoog, ze moeten nodig naar een groter potje.

2. Snoeptomaatje

Op 18 mei sneden we 2 plakjes snoeptomaatjes, die we in een potje “zaaiden”. Na 2 weken hadden we ruim 20 minitomatenplantjes die we uitgepoot hebben. Zullen ze uitgroeien tot mooie tomatenplantjes?

 

Onderzoek:

Hoe kiemen bonen het beste: met veel water of weinig water cq net vochtig? Na 1 week ziet de boon in de “natte”pot er zacht en wit uit, maar nog geen kiem te zien. De “weinig-water”-pot laat een gekiemde boon zien. Na 3 weken is de “weinig-water”boon een mooi plantje geworden, de natte boon groeit niet.

Onze conclusie: een boon heeft niet veel water nodig om te groeien. Te veel water zorgt ervoor dat de boon niet groeit.

In de Hennepakkers:

Welke insecten leven in de struiken, wat ontdekken we in het water, welke verschillende soorten bloemen zien we, hoe zien ze er eigenlijk uit? We gingen diverse keren op onderzoek in de Hennepakkers:

 

Delen: