Thinkquest 2009! Dossier 9P+DL

Speurtocht naar het verleden

Een Duits oorlogsvliegtuig neergestort in Stolwijk? Echt waar? Ja, bij de Benedenkerkseweg! Groep 8 gaat uitzoeken wat daar op 10 mei 1940 allemaal is gebeurd. En..wat voor sporen er nog te vinden zijn!

Het begon al lekker, we wonnen een taart met de inschrijving!Screenshot Thinkquest 2009

Het onderzoek is inmiddels afgerond. De site is nu af: http://www.11652.09jn.thinkquest.nl/ 

Op 1 juli mochten we naar de finale, we hoorden bij de 20 genomineerden voor een prijs. Het was tot het einde erg spannend voor ons, maar helaas hebben we geen prijs gewonnen. Het verslag van de jury luidt:

De site is mooi vormgegeven. Spannend, aantrekkelijk, uitdagend. Uit de navigatietermen en het logo is helaas niet op te maken waar de site overgaat. Verder is het een gebruiksvriendelijke site. Jammer is dat veel informatie van deze website extern staat in een wiki en dus niet meegenomen mag worden in de beoordeling.

Toch hebben we erg genoten van ons grote project. Het gaf ons veel voldoening om iets voor Stolwijk te maken. Het was daarom erg leuk om in het gastenboek een lovende reactie te vinden van niemand ninder dan een professor:

 Beste groep 8,
Complimenten voor deze boeiende website. Jullie laten mooi zien dat de geschiedenis van jullie eigen dorp en omgeving tegelijk een stukje Nederlandse/Europese geschiedenis is. Succes met de nominatie.
Carla van Boxtel, Professor Historische Cultuur en Educatie, Erasmus Universiteit Rotterdam.

U kunt zelf natuurlijk ook een reactie achterlaten in het gastenboek op onze site.

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.