Keano en Ewout beste Cyber Agents van de Krimpenerwaard

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem; ook in de gemeente Krimpenerwaard. Daarom zijn de burgemeester en de politie op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken door de game HackShield te spelen.

Huldiging
Onze leerlingen Keano en Ewout zijn de beste Cyber Agents uit de Krimpenerwaard. Zij werden op donderdag 21 april gehuldigd.  Het was een gaaf (online) evenement, op school en in het gemeentehuis in Lekkerkerk. Bij dit evenement waren de burgemeester en de politie betrokken.

Wat is HackShield?
De game HackShield maakt van kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig kunnen maken. Om Cyber Agent te worden, beginnen de spelers met de Basistraining. Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Tijdens en na de Basistraining kunnen de Cyber Agents aan de slag met de Quests. Dit zijn extra opdrachten en uitdagingen waarmee de Cyber Agents niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving iets leren over cyberveiligheid.

Ook meedoen in de volgende ronde?

Krimpenerwaard |  HackShield Future Cyber Heroes (joinhackshield.nl)

Delen: