Commentaar? Graag..

De website wordt grondig vernieuwd. We zijn gebruik gaan maken van WordPress als CMS (Content Management Systeem). Leerkrachten en leerlingen kunnen nu simpelweg inloggen op de site, berichten toevoegen en foto’s plaatsen. Oftewel, de site kan overal en door meerdere mensen geupdate worden, zolang er maar toegang is tot het internet.

WordPress is oorspronkelijk bedoelt als een CMS voor een weblog. Een weblog is een soort dagboek waarbij regelmatig berichten(posts) op een site geplaatst worden, waar op gereageerd kan worden. Het reageren op berichten is iets wat voorheen op ons-stolwijk.nl niet kon en in de toekomst overal de normaalste zaak van de wereld wordt.

WordPress is bedoeld om een weblog mee op te zetten. Er zijn echter zeer veel zogenaamde plugins voor deze CMS. Daarmee het heel goed mogelijk om wordpress te gebruiken als CMS voor een schoolsite. Statische pagina’s worden gecombineerd met actuele nieuwsitems. Gebruikers kunnen verschillende rechten krijgen, een fotoalbum kan ingevoegd worden, enz.

Momenteel wordt er gewerkt aan de zgn. template (zie foto). Deze moet bijgewerkt worden in ONS-stijl. Ook het menu bovenaan de site moet ingesteld worden, dat zijn dus de statische pagina’s. Ondertussen kunnen nieuwsitems en foto’s naar hartelust gepost worden.

Suggesties zijn van harte welkom, dus maak gerust gebruik van de nieuwe reactiemogelijkheid!

Delen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.