Groep 3

Oefenen

 


Meer info

Bij Veilig leren lezen hoort uiteraard rijke, gevarieerde educatieve leerlingsoftware. De software is te gebruiken op de computers op school, maar onze school heeft ook een licentie voor het gebruik thuis! Hier zijn de leerkrachten erg blij mee omdat de aanpak thuis en op school dan hetzelfde is. Zeker voor zwakke lezers is deze extra oefening erg belangrijk!   Het gaat om één programma waarin drie leerlijnen worden geoefend:

  • technisch lezen en spellen, begrijpend lezen
  • woordenschat
  • leesbevordering

 

Adaptief

De leerkracht bepaalt welke leerling met welk onderdeel moet oefenen. Moet een leerling bijvoorbeeld werken aan lezen en spellen? Dan staat dat onderdeel van het programma open. Een unieke, adaptieve toepassing zorgt ervoor dat de programma’s de leesontwikkeling van de leerlingen precies bijhouden.

Beloning

Dankzij een beloningssysteem stimuleert het programma de leerlingen om bepaalde oefeningen eerst te maken. Met bepaalde oefeningen kunnen ze namelijk dubbele punten winnen en dat verleidt hen om die eerst af te werken. Zoem de bij begeleidt de leerlingen in het programma en beloont hen met grappige animaties.

Contact, inlogcode aanvragen

Zit uw kind in groep 3 en wilt u thuis van dit leerzame programma gebruik maken?  Stuur een mail naar groep3@ons-stolwijk.nl en u ontvangt een persoonlijke inlogcode.

Delen: