Minecraft op school

Wat is Minecraft

Minecraft is een virtuele wereld die uit blokken bestaat. Er kan oneindig gebouwd worden. Het “spel” kent geen regels en is een open wereld, wat betekent dat iemand met zijn/haar eigen fantasie en creativiteit de wereld kan verkennen en vorm kan geven.

….for Education

Minecraft Education is de versie van Minecraft die speciaal is ontwikkeld voor het onderwijs. Binnen de onderwijskundige Minecraft werelden kunnen allerlei instellingen aan het uit gezet worden. We werken samen met de klas aan de hand van doelen en regels die we bepalen

Met Minecraft Education kunnen de leerlingen hun virtuele opdrachten gericht uitvoeren. Als leerkracht kunnen we leerlingen helpen en met ze meekijken. Ook kan er worden ingegrepen wanneer dit nodig is door leerlingen stil te zetten of ergens anders heen te verplaatsen.

…op de ONS

Sinds najaar 2018 zijn de eerste klassen op de ONS aan de slag gegaan met Minecraft. De leerlingen vinden het uiteraard geweldig. Maquettes bouwen, maar dan digitaal, samenwerken, afspraken maken en erg creatief bezig zijn. De leerkrachten volgen studies om de opdrachten gericht te kunnen geven.

Pilot met gezamenlijk virtueel bouwen

Leerlingen kunnen met hun schoolaccount (naam@ons-stolwijk.nl) ook thuis werken in Minecraft for Education. Vraag daarvoor een account aan via ict@ons-stolwijk.nl

Links en tips

Minecraft for Education installeren

Delen: